Notes de premsa

PRIMERA CONVOCATÒRIA DE MICROPROJECTES DE COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA ENTRE ESPANYA, FRANÇA I ANDORRA

Background

PRIMERA CONVOCATÒRIA DE MICROPROJECTES DE COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA
ENTRE ESPANYA, FRANÇA I ANDORRA

  • La Comunitat de Treball dels Pirineus, l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, l’Euroregió Nouvelle-Aquitaine Navarra Euskadi, l’AECT Pirineos-Pyrénées i els socis institucionals del territori elegible, lancen la primera convocatòria de microprojectes de cooperació transfronterera entre Espanya, França i Andorra.
  • Les organitzacions interessades poden presentar la seva candidatura a través del lloc web https://ctp.org/fr/appel-a-micro-projets-de-cooperation-transfrontaliere-dans-les-pyrenees/ de l’1 de gener a l’1 de març de 2022.
  • Els projectes han de ser de caràcter transfronterer, pertànyer a algun dels àmbits següents: cultura, turisme, esport, educació, joventut, acció social, sanitat, agricultura, agroalimentació o medi ambient i no poden superar els 25.000 euros.
  • 575.000 euros per finançar 100 % de les despeses eligibles dels microprojectes seleccionats.

 

Jaca, a 15 de desembre de 2021. Des de l’1 de gener i fins a l’1 de març del 2021 es poden enviar les candidatures a la primera convocatòria de microprojectes de cooperació transfronterera entre Espanya, França i Andorra. La Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) juntament amb l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, l’Euroregió Nouvelle-Aquitaine-Navarra-Euskadi, l’AECT Pirineos-Pyrénées i els socis institucionals, són les responsables de la gestió d’aquesta convocatòria, la informació completa de la qual està disponible a la web de la CTP https://ctp.org/fr/appel-a-micro-projets-de-cooperation-transfrontaliere-dans-les-pyrenees/

La finalitat d’aquestes subvencions és dinamitzar i donar vida a la cooperació transfronterera, apropant Europa a la seva ciutadania mitjançant la promoció i el finançament de petits projectes que enriqueixin les regions participants.

Podrà presentar la seva candidatura qualsevol grup o partenariat integrat per entitats o organismes amb personalitat jurídica, de naturalesa tant pública com privada (empreses privades, ens públics i entitats sense ànim de lucre) pertanyents, almenys, a dos estats diferents dels tres que hi participen (Espanya, França i Andorra). Concretament, podran beneficiar-se aquells pertanyents als territoris següents:

  • Espanya: Girona, Barcelona, Tarragona, Lleida, Huesca, Zaragoza, Navarra, Gipuzkoa, Araba/Álava, Bizkaia i La Rioja
  • França: Pyrénées-Orientales, Ariège, Haute-Garonne, Hautes-Pyrénées i Pyrénées-Atlantiques
  • Andorra: el conjunt del territori.

Els projectes que es presentin no podran superar els 25.000 euros i hauran de posar en pràctica accions concretes i innovadores i projectes de proximitat de caràcter transfronterer en les àrees de cultura, turisme, esport, educació, joventut, acció social, salut, agricultura, sector agroalimentari i medi ambient.

Les entitats interessades podran enviar les seves candidatures des del dia 1 de gener del 2022. La data límit de presentació de candidatures és l’1 de març del 2022 a les 14h.

La durada màxima dels projectes serà de 18 mesos i s’hauran de desenvolupar entre l’1 de juny del 2022 i fins al 30 de novembre del 2023, sense possibilitat de pròrroga.

La convocatòria i les seves bases reguladores han estat publicades oficialment al Butlletí Oficial d’Aragó. Podeu descarregar-vos clicant aquest enllaç.

Les candidatures s’han d’enviar exclusivament a través de la pàgina web de la Comunitat de Treball dels Pirineus. Tota la informació detallada està en aquest enllaç.

A més, les persones interessades també podran informar-se a través de les pàgines web de les Euroregions participants:

  • L’entitat coordinadora de la zona ouest, l’Euroregió Nouvelle Aquitaine- Euskadi-Navarra, via contact@euroregion-naen.eu. Lloc web: https://euroregion-naen.eu
  • L’entitat coordinadora de la zona est, l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, via courrier@euroregio-epm.eu. Lloc web : https://euroregio.eu
  • L’entitat coordinadora de la zona centre, l’AECT Pirineos-Pyrénées, via pirineos- pyrenees@pirineos-pyrenees.eu. Lloc web : https://pirineos-pyrenees.eu (en construcció)

 

Aquesta iniciativa destinarà 575.000 euros a finançar al 100% els microprojectes que resultin programats.

La subvenció de microprojectes serà finançada a través de l’excedent de romanent del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2007-2013) que va ser transferit als estats membres (Espanya i França), en la forma de contribucions nacionals, perdent així la seva naturalesa de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).


Obrir / Descàrregar:

Nota de premsa (pdf) CAT

Communiqué de presse (pdf) FR

Nota de prensa (pdf) ES

Written by: Maïna Gautier

Rate it

Previous post


Similar posts

labelNotes de premsa today8 de setembre de 2022

LLANÇAMENT DEL COL·LOQUI INTERNACIONAL “SALVEM EL MEDITERRANI” PER FER FRONT A LA CONTAMINACIÓ DEL MAR PELS PLÀSTICS

El 29 de setembre de 2022, els Consells Econòmics i Socials del territori de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània s’uneixen a aquesta entitat i organitzen el col·loqui internacional “Salvem el Mediterrani”, per fer front a la contaminació pels plàstics. Els CES dels tres membres que composen l’Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM): el Govern de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya [...]

Llegir més

labelNotes de premsa today16 de juny de 2022

MICROPROJECTES PIRINEUS: Resolució de projectes programats

COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA PIRINENCA: UN NOU IMPULS PER AL DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES DE PROXIMITAT La primera convocatòria de microprojectes de cooperació transfronterera per als Pirineus ha programat 25 iniciatives. 78 entitats dels territoris es beneficiaran dels 575.000 € atribuïts per aquesta convocatòria. La cultura, el medi ambient i l’educació són els principals temes que abordaran els [...]

Llegir més

logo-euroregio-pm-