Ajudas e subvencions

Background
 • CONCORS INFLUENCIADORS LENGAS

  L’any 2021 es va aprovar un nou full de ruta en el que s’aposta per una cultura forta amb una identitat euroregional mediterrània. En aquest sentit, pel que fa a l’eix estratègic de la cultura, l’Euroregió vol posar en valor les seves llengües euroregionals així com les noves cultures: dinamitzant la pràctica i intercanvis entre els joves entorn de les llengües i la cultura euroregional, i facilitant la integració social i els intercanvis relacionats al respecte per la diversitat cultural i lingüística.

  En aquest marc, es promou un concurs juvenil per a projectes a les xarxes socials de foment de les llengües catalana i occitana a l’Euroregió.

  Busquem iniciatives juvenils a les xarxes socials que fomentin l’ús del català i l’occità per reconèixer el valor / la qualitat d’iniciatives juvenils que generen un impacte positiu sobre el català i l’occità en la societat, influeixen en la manera percebre aquestes llengües i en promouen el coneixement, la presència i l´ús en la comunitat jove.

  Destinataris

  Persones físiques col·lectius informals o entitats d’edats compreses entre els 16 i els 30 anys vinculats als territoris de l’Euroregió (Catalunya, Illes Balears i Catalunya).

  Objectius

  • Posar en valor l’ús de les llengües catalana i occitana en tots els àmbits de la societat.
  • Donar impuls a les iniciatives juvenils que promouen l’ús de les llengües catalana i occitana entre la joventut a l’espai d’Internet.
  • Fer participar la ciutadania a l’acció euroregional i les persones joves, en particular, atès el context de l’Any europeu de la Joventut.
  • Motivar els intercanvis lingüístics i culturals entre les regions.
  • Donar suport a les persones joves que creen o presenten continguts de qualsevol temàtica a les xarxes socials en català i occità.

  Terminis i funcionament

  • Convocatòria oberta entre el 3 d’octubre i el 7 de novembre de 2022
  • Entrega de premi: durant el mes de febrer de 2023

  Les persones o grups que vulguin presentar-se al concurs hauran d’enviar un correu electrònic a l’adreça electrònica: courrier@euroregio-epm.eu amb el formulari i la documentació definida a les bases a continuació.


  Dobrir / Descargar :

  Bases del concors (CAT / OCC)
  Formulari de participacion (CAT)
  Letra d’engatjament (CAT)
  Autorizacion per menors d’edat (CAT)Apèl de projèctes Cultura 2022

L’Euroregion Pirenèus-Mediterranèa AECT (EPM) avalora la diversitat culturala, lingüistica e patrimoniala de lo sieu territòri. L’EPM es un airal de referéncia a nivèl europèu e mediterranèu en tèrmes de cooperacion en l’domeni cultural, particularament en supòrt al desvolopament e la creacion artistica en totas las siás formas e en la promocion de tot lo sieu patrimòni.

Aquel apèl de projèctes culturales fa partida del nou fuèlh de rota de l’Euroregion 2030, amb la fin de bastir un futur resistent pel 2030. A previst promòure la diversitat culturala dins de l’Euroregion e una cultura dubèrta a la conca mediterranèa e en solidaritat amb autres territòris.

#EPMpartner #APC22
Per las entitats e autonòmas interessadas en participar a projèctes culturales
, que cercan de possibles sòcis o se vòlon far conéisser a autras entitats, podètz ramplir aquel formulari amb las vòstras donadas de contacte e informacions ligadas als projèctes. D’aquela forma, poirem transferir la vòstra peticion o aufriment a las agéncias e actors culturales dels territòris tanguts per agrandir la vòstra ret de contactes.

 


Descargar:

Reglament de l’Apèl de projectes:
Reglament APC-2022 (CAT)Apèl de Microprojèctes dels Pirenèus

Detalhs sul premièr apèl a microprojèctes.Convocatòria Cultura 2021

L’AECT Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM) valora la diversitat cultural, lingüística i patrimonial del seu territori. L’EPM és una àrea de referència a nivell europeu i mediterrani en termes de cooperació en l’àmbit cultural, particularment en suport al desenvolupament i la creació artística en totes les seves formes i en la promoció de tot el seu patrimoni.

Aquesta convocatòria de projectes culturals forma part del nou full de ruta de l’Euroregió 2030, amb la finalitat de construir un futur resistent per al 2030. Té previst promoure la diversitat cultural dins de l’Euroregió i una cultura oberta a la conca mediterrània i en solidaritat amb altres territoris.

Per tot despaus de dossier de candidatura a un aperet a projècte prepausat per l’Euroregion Pirenèus Mediterranèa, volhatz prénguer coneishença deus documents aplicables de respectar, en complement deu reglament de cada aperet.

Projèctes subvencionats #APC21:
Délibération FR | Deliberació CAT


Descargar:

Reglament de la Convocatòria:
Reglament APC-2021
Presentacin convocacion (pptx)

Documents editables (CAT):
Dossier (zip)Fons COVID

Pendent lo 2020, l’Euroregion Pirenèus-Mediterranèa a dobèrt la convocacion transversala e excepcionala del fons de supòrt COVID, que sa resolucion beneficièt 32 projèctes innovadors d’un finançament de 700.000 èuros en total.

Per mejan d’aquel Fons, Carole Delga, Presidenta de l’Euroregion e de la Region Occitània e los sieus sòcis Francina Armengol, presidenta del Govèrn de las Islas Balearas, e Pere Aragonés, Vice-president de la Generalitat de Catalonha, demòstran la siá volontat d’acompanhar e apiejar los actors socio-economics e los ciutadans del territòri euroregional amb la tòca d’ateunir los efièches de la crisi sanitària e d’impulsar l’economia dins l’ensems de la region.

Los resultats de la deliberacion son disponibles dins Euroregion > Documentacion > Deliberacions


Descargar:

Manual de comunicacion. (pdf) CAT_FR_EN
Power point. (pdf) CAT
Power point. (pdf) FR
Guia eligibilitat despeses (pdf) CAT
Guide éligibilité dépenses (pdf) FR
Presentacion brèu Guida eligibilitat despensas (ppt) CAT_FR

 

 


Eixos d'ajut

Innovació

labelOS1_Innovacion today18 de febrièr de 2021

Ajut Covid Innovacion

Innovació al servei d’una Euroregió autosuficient en matèria agroalimentària Projectes innovadors de l’àmbit agroalimentari que tinguin impacte en les cadenes de valor de producció i distribució Projectes de foment de la connexió d’entitats de l’ecosistema del sector innovador de l’Euroregió Véser projèctes. Agro & Aigua : Iniciativa transregional per a ...

Legir mai

Universitats

labelOS2_Universitats today30 de març de 2021

Ajut Covid Universitats

Universitats euroregionals que permetin la inclusió d’estudiants davant els reptes de l’educació a distància   Millorar la resiliència dels estudiants i de les universitats davant de crisis sistèmiques com la Covid-19 Inclusió i igualtat dels estudiants euroregionals davnat de les noves formes d’educació a distància Contribuir al desenvolupament d’una enginyeria ...

Legir mai

Turisme

labelOS3_Torisme today30 de març de 2021

Ajut Covid Torisme

L’Euroregió:  » una destinació segura, sana i resilient ». Reaccionar davant la crisi de la Covid-19, projectant les bones pràctiques, identificant i impulsant 3 projectes pilot Reunir experts euroregionals en l’àmbit turístic (economistes, sociòlegs, científics) i definir una estratègia per a un turisme segur davant de futures crisis sanitàries Véser projèctes. Vulnerabilitat ...

Legir mai

Economia circular

labelOS4_Economia circular today30 de març de 2021

Ajut Covid Economia Circular

Avançar cap a una autèntica economia circular als tres territoris de l’Euroregió, en particular en l’àmbit del reciclatge i aprofitament dels recursos tèxtils Promoure un projecte de reciclatge i reutilització de residus, especialment roba (sector tèxtil) Donar suport a les mesures d’emergència per als agents de l’ESS amb dificultats Véser ...

Legir mai

Resiliència socio-econòmica

labelOS5_Resiliència socio-economica today30 de març de 2021

Ajut Covid Resiliència socioeconòmica

Promoció d’una sortida de la crisi socioeconòmica generada per la Covid-19 cap a la sostenibilitat i la resiliència Identificar sectors i ecosistemes amb més potencial per avançar cap a la sostenibilitat i la resiliència social, econòmica i ambiental Identificar els sectors i els ecosistemes que tenen més impacte ambiental i ...

Legir mai

Cultura

labelOS6_Cultura today14 de abril de 2021

Ajut Covid Cultura

Suport als joves creadors en la producció cultural del futur i promoció de la digitalització dels continguts artístics. Fomentar la projecció dels artistes joves Contribuir a la digitalització dels continguts artístics Promoure les noves expressions artístiques sorgides com a resposta a la situació derivada de la crisi sanitària Véser projèctes. ...

Legir mai

logo-euroregio-pm-