Notas de prensa

NOU FULL DE RUTA 2021-2030 DE L’EUROREGIÓ PIRINEUS-MEDITERRÀNIA

Background

Les presidències de les tres regions membres de l’EPM desvelen el seu projecte polític compartit al full de ruta 2021-2030, l’ambició del qual és construir un futur resilient.

 Fruit dels seus 17 anys de trajectòria comuna en matèria de cooperació territorial, ha sigut elaborada entre la Regió d’Occitània / Pirineus-Mediterrània, que exerceix actualment la presidència de l’Euroregió, els governs de les Illes Balears i la Generalitat de Catalunya.

En un context de crisi, vinculat en particular a les emergències climàtiques i ambientals, l’EPM fa públic el seu full de ruta per al període 2021-2030, un autèntic projecte polític compartit, ambiciós i centrat no només en la sortida de la crisi lligada a la COVID. 19, sinó també sobre les accions a implementar per respondre als reptes climàtics, ecològics, socials, culturals, democràtics i econòmics. A l’horitzó 2030, vol ampliar el seu rol com a actor clau en la construcció d’una Europa dels territoris innovadora, sostenible i solidària. Els intercanvis entre les institucions, la ciutadania i tots els actors dels seus territoris, permetran consolidar aquest treball comú per crear un espai d’oportunitats i innovació, així com una Europa social i solidària. Per tant, el nou full de ruta estableix els dotze objectius estratègics derivats de les 4 prioritats per al període 2021-2030:

  • Respondre a les emergències climàtiques i ambientals i accelerar la transformació ecològica i energètica dels nostres territoris,
  • Promoure una economia innovadora i resilient, circular i neutra en carboni, recolzada en la transició digital,
  • Millorar la inclusió dels ciutadans facilitant la seva participació i promovent la nostra diversitat cultural,
  • Respondre a l’ambició mediterrània dels nostres territoris.

L’Euroregió vol convertir-se en un autèntic laboratori de pràctiques innovadores seguint la implementació d’estratègies europees, en benefici dels seus habitants, formant part dels programes europeus al sud d’Europa i amb vocació mediterrània. D’aquesta manera, s’obre a la cooperació amb altres regions en el marc d’un partenariat adaptat, per tal d’afrontar els reptes de demà.


Descargar:

Nota de premsa. (pdf) CAT

Communiqué de presse. (pdf) FR

Written by: stagiaire

Rate it

Previous post


Similar posts

labelNotas de prensa today8 de septiembre de 2022

PARA HACER FRENTE A LA CONTAMINACIÓN DEL MAR POR PLÁSTICOS, SE LANZA EL COLOQUIO INTERNACIONAL «SALVEMOS EL MEDITERRÁNEO»

El 29 de septiembre de 2022, los Consejos Económicos y Sociales de la Eurorregión Pirineos-Mediterráneo se unirán a este organismo para organizar la conferencia internacional «Salvemos el Mediterráneo», para hacer frente a la contaminación por plásticos. Los CES de los tres miembros de la Eurorregión Pirineos-Mediterráneo (EPM): el Gobierno de las Islas Baleares, la Generalitat [...]

Leer más

labelNotas de prensa today16 de junio de 2022

MICROPROYECTOS PIRINEOS | Resolución proyectos programados

COOPERACION TRANSFRONTERIZA PIRENAICA: UN NUEVO IMPULSO PARA EL DESARROLLO DE PROYECTOS DE CERCANIA  La primera convocatoria de microproyectos de cooperación transfronteriza para los Pirineos ha programado 25 iniciativas. 78 entidades de los territorios se beneficiarán de los 575.000 € atribuidos en esta convocatoria. La cultura, el medio ambiente y la educación son los temas principales [...]

Leer más

logo-euroregio-pm-