CIUTADANIA

Background

La cohesió social reforçada és prioritària per a l’Euroregió i els ciutadans són al centre del projecte euroregional pel 2030.Els joves i l'Euroregió

L’Euroregió donarà la prioritat als joves pel 2030. Per tal :

  • afavorirà els intercanvis i la mobilitat d’estudiants, joves aprenents, d’inserció i de secundària;
  • recolzarà les seves Universitats per que siguin inclusives pels estudiants i joves investigadors davant els nous reptes de l’educació, i per que cooperin entre elles a nivell europeu;
  • afavorirà la cooperació entre joves emprenedors i les oportunitats de feina pels joves fomentant las beques dins de les empreses de l’Euroregió.

Els joves i l'Euroregió

Dijous 9 i divendres 10 de febrer, a Tolosa, França, va tenir lloc la primera Assemblea Euroregional de Joventut (AEJ)

Durant aquesta primera assemblea constituent, van poder escollir els seus representants, optant per una presidència rotativa, seguint la de l’Euroregió. El president electe és Francesc Almendros (Catalunya), i aquests dos vicepresidents són Emilie Tamo (Occitània) i Pere Carbonell (Illes Balears).


Assemblea euroregional de la Joventut

L’Euroregió crea la seva Assemblea de la Joventut, amb joves d’entre 16 i 30 anys, dels seus tres territoris membres: Catalunya, les Illes Balears i la Regió d’Occitània. Candidatures obertes de l’11 d’octubre al 27 de novembre de 2022.

Bases i informació

Formulari de candidatura


Uns valors comuns

L’Euroregió promou la participació de la ciutadania per compartir uns valors comuns, europeus, democràtics i de solidaritat.

Durant els seus 16 anys d’existència, l’Euroregió ha actuat perquè les regions siguin solidàries entre elles, que es coneguin millor per tal de difondre les idees europees. L’Euroregió s’esforçarà d’aixecar les barreres culturals, lingüístiques, administratives entre el seus membres i més enllà, promourà el esperit de cooperació i d’entesa mútua per tal de fer-nos més forts i més visibles a Europa.

Pel 2030, els membres de l’Euroregió implicaran els ciutadans tant en les accions com en la definició de part de la seva política de cooperació i de projectes prioritaris per a ells, i per tant:

  • crearà projectes participatius per fomentar la implicació dels ciutadans, en prioritat els joves;
  • difondrà els valors europeus entre els ciutadans de l’Euroregió gràcies a una comunicació adaptada al gran públic però també envers la UE.
Cohesió social i solidaritat

L’Euroregió vol garantir els drets bàsics als ciutadans : l’accés a l’aigua, l’educació, l’energia, la cultura….

A més, l’Euroregió té com a objectius :

  • l’integració dels nouvinguts, dels immigrants i afavorir les relacions inter-generacionals;
  • afavorir el coneixement i els intercanvis entre els actors sòcio-econòmics de l’Euroregió;
  • afavorir les noves maneres de crear cohesió social, principalment a través de la cultura i promocionant noves formes d’emprenedoria, com en el tercer sector.
logo-euroregio-pm-