Ajuts i subvencions

Background
Assemblea euroregional de la Joventut

L’Euroregió vol contribuir plenament a l’Any europeu de la Joventut, amb una millor participació dels joves en l’acció de l’EPM i així assolir els objectius del seu nou full de ruta 2030, que té com a objectiu millorar la inclusió de la ciutadania facilitant la seva participació i fomentant la nostra diversitat cultural. Per tant, a finals de 2022, l’EPM treu una convocatòria per a la participació de joves en la primera Assemblea euroregional de la Joventut.

Destinataris

Persones de 16 a 30 anys, amb la seva residència principal en un dels tres territoris membres de l’EPM. Els menors d’edat hauran de disposar de l’autorització dels pares per poder participar i també viatjar fora del seu territori nacional.

Objectius

 • Tractar temes que semblen importants als membres de l’Assemblea
 • Com a tal, és un òrgan consultiu per a l’EPM.
 • Fer propostes als representants electes de l’EPM per dur a terme accions o proposar establir polítiques específiques entre les tres regions membres.
 • Intercanvi i debat entre els seus membres.
 • Conèixer com funcionen les institucions europees de cooperació territorial, com son les euroregions.
 • Aprendre la ciutadania europea i descobrir cultures diferents entre els tres membres de l’EPM i més enllà, a nivell europeu.

Terminis i funcionament

 • Convocatòria de candidatures oberta de l’11 d’octubre al 16 de desembre de 2022
 • Notificació de les persones escollides durant el mes de desembre

Les persones que vulguin presentar la seva candidatura hauran d’omplir el formulari i adjuntar la seva “carta de motivació” en format lliure, és a dir, pel mitjà que prefereixin (escrit/dibuix/vídeo/so, etc.), definida a les bases a continuació.


Obrir / Descarregar:

Bases de la convocatòria (CAT / FR)
Formulari de participació
(CAT/FR)
Autorització per a menors d’edat (CAT / FR)Concurs Joventut Llengües

L’any 2021 es va aprovar un nou full de ruta en el que s’aposta per una cultura forta amb una identitat euroregional mediterrània. En aquest sentit, pel que fa a l’eix estratègic de la cultura, l’Euroregió vol posar en valor les seves llengües euroregionals així com les noves cultures: dinamitzant la pràctica i intercanvis entre els joves entorn de les llengües i la cultura euroregional, i facilitant la integració social i els intercanvis relacionats al respecte per la diversitat cultural i lingüística.

En aquest marc, es promou un concurs juvenil per a projectes a les xarxes socials de foment de les llengües catalana i occitana a l’Euroregió.

Busquem iniciatives juvenils a les xarxes socials que fomentin l’ús del català i l’occità per reconèixer el valor / la qualitat d’iniciatives juvenils que generen un impacte positiu sobre el català i l’occità en la societat, influeixen en la manera percebre aquestes llengües i en promouen el coneixement, la presència i l´ús en la comunitat jove.

Destinataris

Persones físiques col·lectius informals o entitats d’edats compreses entre els 16 i els 30 anys vinculats als territoris de l’Euroregió (Occitània, Illes Balears i Catalunya).

Objectius

 • Posar en valor l’ús de les llengües catalana i occitana en tots els àmbits de la societat.
 • Donar impuls a les iniciatives juvenils que promouen l’ús de les llengües catalana i occitana entre la joventut a l’espai d’Internet.
 • Fer participar la ciutadania a l’acció euroregional i les persones joves, en particular, atès el context de l’Any europeu de la Joventut.
 • Motivar els intercanvis lingüístics i culturals entre les regions.
 • Donar suport a les persones joves que creen o presenten continguts de qualsevol temàtica a les xarxes socials en català i occità.

Terminis i funcionament

 • Convocatòria oberta entre el 3 d’octubre i el 8 de desembre de 2022
 • Entrega de premi: durant el mes de febrer de 2023

Les persones o grups que vulguin presentar-se al concurs hauran d’enviar un correu electrònic a l’adreça electrònica: courrier@euroregio-epm.eu amb el formulari i la documentació definida a les bases a continuació.


Obrir / Descarregar:

Bases del concurs (CAT / OCC)
Formulari de participació
(CAT / OCC)
Carta de compromís (CAT / FR)
Autorització per a menors d’edat (CAT / FR)

Visuals 1 | 2 | 3 | 4 (CAT)Convocatòria Cultura 2022

L’Euroregió Pirineus-Mediterrània AECT (EPM) valora la diversitat cultural, lingüística i patrimonial del seu territori. L’EPM és una àrea de referència a nivell europeu i mediterrani en termes de cooperació en l’àmbit cultural, particularment en suport al desenvolupament i la creació artística en totes les seves formes i en la promoció de tot el seu patrimoni.

Aquesta convocatòria de projectes culturals forma part del nou full de ruta de l’Euroregió 2030, amb la finalitat de construir un futur resilient per al 2030. Té previst promoure la diversitat cultural dins de l’Euroregió i una cultura oberta a la conca mediterrània i en solidaritat amb altres territoris.

Per a tota candidatura a una convocatòria de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, consulteu els documents aplicables que s’han d’observar, a més de la normativa de cada convocatòria.

#EPMpartner #APC22
Per a les entitats i autònomes interessades en participar a projectes culturals, que cerquen possibles socis o es volen donar a conèixer a altres entitats, podeu emplenar aquest formulari amb les vostres dades de contacte i informacions relacionades als projectes. D’aquesta forma, podrem transferir la vostra petició o oferiment a les agències i actors culturals dels territoris concernits per ampliar la vostra xarxa de contactes.


Descarregar:

Reglament de la Convocatòria:
Reglament APC-2022Convocatòria de Microprojectes dels Pirineus

Detalls sobre la primera convocatòria de microprojectesConvocatòria Cultura 2021

L’AECT Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM) valora la diversitat cultural, lingüística i patrimonial del seu territori. L’EPM és una àrea de referència a nivell europeu i mediterrani en termes de cooperació en l’àmbit cultural, particularment en suport al desenvolupament i la creació artística en totes les seves formes i en la promoció de tot el seu patrimoni.

Aquesta convocatòria de projectes culturals forma part del nou full de ruta de l’Euroregió 2030, amb la finalitat de construir un futur resilient per al 2030. Té previst promoure la diversitat cultural dins de l’Euroregió i una cultura oberta a la conca mediterrània i en solidaritat amb altres territoris.

Per a tota candidatura a una convocatòria de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, consulteu els documents aplicables que s’han d’observar, a més de la normativa de cada convocatòria.

Projectes subvencionats #APC21:
Délibération FR | Deliberació CAT


Descarregar:

Reglament de la Convocatòria:
Reglament APC-2021
Presentació convocatòria (pptx)

Documents editables:
Dossier (zip)Fons d’ajut contra la Covid-19

Durant el 2020, l’Euroregió Pirineus-Mediterrània ha obert la convocatòria transversal i excepcional del fons d’ajuda COVID, la resolució de la qual fa beneficiar 32 projectes innovadors d’un finançament de 700 000 euros en total.

A través d’aquest Fons, Carole Delga, Presidenta de l’Euroregió i de la Regió d’Occitània i els seus socis Francina Armengol, presidenta del Govern de les Illes Balears, i Pere Aragonés, Vice-President de la Generalitat de Catalunya, demostren la seva voluntat d’acompanyar i recolzar els actors socio-econòmics i els ciutadans del territori euroregional amb l’objectiu d’atenuar els efectes de la crisi sanitària i d’impulsar l’economia en el conjunt de la regió.

Els resultats de la deliberació estan disponibles a  Euroregió > Documentació > Deliberacions 

 

Eixos d'ajut

Innovació

labelOS1_Innovació today18 de febrer de 2021

Ajut Covid Innovació

Innovació al servei d’una Euroregió autosuficient en matèria agroalimentària Projectes innovadors de l’àmbit agroalimentari que tinguin impacte en les cadenes de valor de producció i distribució Projectes de foment de la connexió d’entitats de l’ecosistema del sector innovador de l’Euroregió Veure projectes. Agro & Aigua : Iniciativa transregional per a ...

Llegir més

Universitats

labelOS2_Universitats today30 de març de 2021

Ajut Covid Universitats

Universitats euroregionals que permetin la inclusió d’estudiants davant els reptes de l’educació a distància Millorar la resiliència dels estudiants i de les universitats davant de crisis sistèmiques com la Covid-19 Inclusió i igualtat dels estudiants euroregionals davnat de les noves formes d’educació a distància Contribuir al desenvolupament d’una enginyeria educativa ...

Llegir més

Turisme

labelOS3_Turisme today30 de març de 2021

Ajut Covid Turisme

L’Euroregió: ” una destinació segura, sana i resilient”. Reaccionar davant la crisi de la Covid-19, projectant les bones pràctiques, identificant i impulsant 3 projectes pilot Reunir experts euroregionals en l’àmbit turístic (economistes, sociòlegs, científics) i definir una estratègia per a un turisme segur davant de futures crisis sanitàries Veure projectes. Vulnerabilitat ...

Llegir més

Economia circular

labelOS4_Economia circular today30 de març de 2021

Ajut Covid Economia Circular

Avançar cap a una autèntica economia circular als tres territoris de l’Euroregió, en particular en l’àmbit del reciclatge i aprofitament dels recursos tèxtils Promoure un projecte de reciclatge i reutilització de residus, especialment roba (sector tèxtil) Donar suport a les mesures d’emergència per als agents de l’ESS amb dificultats Veure ...

Llegir més

Resiliència socio-econòmica

labelOS5_Resiliència socio-econòmica today30 de març de 2021

Ajut Covid Resiliència socioeconòmica

Promoció d’una sortida de la crisi socioeconòmica generada per la Covid-19 cap a la sostenibilitat i la resiliència Identificar sectors i ecosistemes amb més potencial per avançar cap a la sostenibilitat i la resiliència social, econòmica i ambiental Identificar els sectors i els ecosistemes que tenen més impacte ambiental i ...

Llegir més

Cultura

labelOS6_Cultura today14 d'abril de 2021

Ajuda Covid Cultura

Suport als joves creadors en la producció cultural del futur i promoció de la digitalització dels continguts artístics. Fomentar la projecció dels artistes joves Contribuir a la digitalització dels continguts artístics Promoure les noves expressions artístiques sorgides com a resposta a la situació derivada de la crisi sanitària Veure projectes. ...

Llegir més

logo-euroregio-pm-