Convocatòria de microprojectes

Background

CONVOCATÒRIA DE MICROPROJECTES

 


L’Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM) està més oberta que mai a la cooperació territorial i transfronterera, i que va molt més enllà dels seus espais membres. És per això que ens plau informar-vos que l’EPM és l’entitat responsable de la zona Est de la convocatòria de microprojectes que cobreix tot el territori pirinenc, a banda i banda de la frontera.

Aquesta convocatòria conjunta a l’EPM, l’Euroregió NAEN i l’AECT Pirineos-Pyrénées, amb els socis institucionals dels territoris elegibles, i coordinada per la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), és una novetat inèdita pel que fa a fons dirigits a microprojectes, que han d’incloure socis d’almenys dos estats, entre França, Andorra i Espanya. Trobareu més detalls a la Nota de Premsa.


Quan i com?


Les sol·licituds es poden presentar des de l’1 de gener fins a l’1 de març del 2022, només de forma digital i exclusivament a través de la pàgina web del CTP

Qui?


La Zona Est agrupa els departaments dels Pirineus Orientals, Arieja i Alta Garona, així com Andorra i tot Catalunya. SGAR Occitanie i ANCT també són socis de la Zona Est, juntament amb els territoris esmentats.

Els projectes presentats podran incloure socis situats fora dels territoris subvencionables, sempre que no siguin els socis líders, sabent que el seu pressupost propi no es podrà beneficiar de la subvenció.

Per qui?


Els socis han de ser almenys dues entitats o organismes amb personalitat jurídica, tant de naturalesa pública com privada, d’un territori elegible.


Poden presentar-se projectes dels sectors següents: cultura, turisme, esport, educació, joventut, acció social, salut, agricultura, agroalimentació i medi ambient.

Termini i Calendari


La data límit per presentar les sol·licituds és l‘1 de març de 2022, a les 14 h.El dijous 20 de gener de 2022, d’11.00 a 13.00 h es farà un webinari de presentació general per explicar la convocatòria i respondre a les primeres preguntes.

  • Trobareu a sota el enllaç de connexió per la reunió del 20 de gener 2022 de les 11.00 a 13.00h:

Webinari de presentació a la convocatoria de microprojectes :
Uneix-te a la reunió Zoom
ID de reunión: 829 0293 3524
Codi d’accés: 209202


Més endavant es farà un segon webinari, de suport específic a la Zona Est, per als socis que ja hagin començat a organitzar i a redactar el seu microprojecte. Tindrà lloc a principis de febrer, la data encara està per definir.

Convocatòries Euroregionals

Quant?

  • Els microprojectes seleccionats a la nostra zona, 7 o 8, es finançaran al 100% de les despeses subvencionables (màxim 25.000 €/microprojecte), i hauran de desenvolupar accions locals concretes i innovadores en els sectors de la cultura, turisme, esport, educació, joventut, acció social, sanitat, agricultura, medi ambient o sector agroalimentari.
  • Com podeu comprovar, l’àmbit d’actuació és molt ampli i complet, per tal d’impulsar i donar suport a iniciatives transfrontereres amb beneficis visibles als territoris elegibles.


La nostra àrea té la particularitat de poder fer beneficiar, no obstant això, possibles socis de les Illes Balears d’un ajut econòmic d’un import màxim de 8.000 €, sempre que el soci principal provingui d’algun dels territoris elegibles esmentats anteriorment.


Informacions del programa


logo-euroregio-pm-