AEJ

Background

L’Euroregió donarà la prioritat als joves pel 2030. Per tal :

  • afavorirà els intercanvis i la mobilitat d’estudiants, joves aprenents, d’inserció i de secundària;
  • recolzarà les seves Universitats per que siguin inclusives pels estudiants i joves investigadors davant els nous reptes de l’educació, i per que cooperin entre elles a nivell europeu;
  • afavorirà la cooperació entre joves emprenedors i les oportunitats de feina pels joves fomentant las beques dins de les empreses de l’Euroregió.

Assemblea euroregional de la Joventut

Els dies 9 i 10 de febrer de 2023, a Tolosa, França, va tenir lloc la primera Assemblea Euroregional de Joventut (AEJ)

Durant aquesta primera assemblea constituent, van poder escollir els seus representants, optant per una presidència rotativa, seguint la de l’Euroregió.
Aquí les paraules de presentació dels seus representants:

“Amb edats compreses entre els 17 i els 29 anys, vam ser seleccionades entre candidates de les tres regions de les Illes Balears, Catalunya i Occitània per formar la primera Assemblea Euroregional de la Joventut (AEJ). Els dies 9 i 10 de febrer de 2023, 25 de nosaltres ens vam reunir per primera vegada a l’Hotel de regió de Tolosa, amb motiu del traspàs de la presidència de l’Euroregió. 

Al final d’aquesta primera reunió, vam escollir conjuntament el nostre pla d’acció i vam elegir els nostres 3 representantes i portaveus, optant per una presidència rotatòria: el president Francesc Almendros (Catalunya), la vicepresidenta Emilie Tamo Kamguia (Occitània) i el vicepresident Pau Torres (Illes Balears). 

Com a òrgan consultiu de l’Euroregió, l’AEJ s’ha reunit mensualment a distància, per elaborar les seves propostes al voltant de diversos temes: medi ambient, desenvolupament sostenible i economia responsable, inclusió i drets socials, llengües/cultures catalanes i occitanes. La igualtat de gènere es debat de manera transversal i, alhora, ens centrem en el desenvolupament del nostre pla de comunicació. Motivades i unides per la voluntat d’actuar, tenim 18 mesos per demostrar que els joves estan plens de recursos!”


Convocatòria oberta del 12/04 al 05/06/23

S’obre un nou període de candidatures per participar a l’Assemblea de la Joventut de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, que s’adreça a joves d’entre 16 i 30 anys, de Catalunya i les Illes Balears. Candidatures obertes del 12 d’abril al 5 de juny de 2023.

Les i els joves de l’AEJ han fet un vídeo per a la convocatòria: descobriu-lo a través de les seves pròpies paraules!

Bases i informació
Formulari de candidatura

logo-euroregio-pm-