Vous êtes ici

Projecte

L'Euroregió Pirineus Mediterrània llança Creamed, un projecte europeu de suport als nous emprenedors

Wednesday, December 1, 2010

L'Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) Pirineus Mediterrània impulsa el nou projecte europeu CREAMED, enfocat en la creació de sinergies entre vivers d'empreses a les regions de Midi-Pyrénées, Languedoc-Roussillon, Catalunya i Illes Balears.

El projecte ha rebut el vistiplau del comitè de pilotatge del programa de cooperació territorial del sud-oest d'Europa (INTERREG IV B SUDOE) i es veurà dotat de prop d'1,1 milions d'euros del FEDER. L'Euroregió esdevé, així, la primera AECT composta únicament de regions en rebre un cofinançament de la Unió Europea.

En el context actual de crisi econòmica, el projecte CREAMED permetrà estimular la innovació, els intercanvis entre responsables de vivers, el suport a la incubació i el desenvolupament de les empreses i la seva internacionalització.

L'objectiu global és estructurar i fer atractiu el territori euroregional organitzant de manera coherent i complementària els dispositius d'ajuda al desenvolupament dels vivers d'empreses de les quatre regions, gràcies a l'acord entre la Generalitat de Catalunya, la Xarxa de Vivers d'Empreses de Midi-Pyrénées, Synersud France (Languedoc-Roussillon) i el centre ParcBIT (Illes Balears).

La convocatòria de projectes del SUDOE ha rebut 223 candidatures per a un cofinançament europeu de projectes transnacionals, dels quals CREAMED i 27 més han estat seleccionats.

Més informació: 
Comunicació
gect@euroregio.eu
Tel. (+34) 93 567 63 81