Vous êtes ici

'Open Days'

L'Euroregió Pirineus Mediterrània participa en la Setmana Europea de les Regions i Ciutats a Brussel·les

Wednesday, October 6, 2010

Els representants polítics de l'Euroregió en una reunió durant els Open Days a Brussel·les.L'Euroregió Pirineus Mediterrània participa en la Setmana Europea de les Regions i Ciutats, Open Days 2010, que té lloc a Brussel·les del 4 al 7 d'octubre, organitzada pel Comitè de les Regions. En col·laboració amb l'Euroregió Alps Mediterrània i la regió hongaresa de Transdanubia del Sud s'han organitzat dos seminaris: el primer sobre noves aproximacions envers la innovació per mitjà de la política regional europea; el segon, centrat en el futur de la cooperació territorial europea i el rol de les euroregions i les AECT.

Coincidint amb les jornades, els representants polítics de l'Euroregió han mantingut dues reunions de treball. D'una banda, amb Jesús Gamallo, en nom del President de Galícia i relator del dictamen del Comitè de les Regions per a la revisió del reglament de les AECT, Alberto Núñez Feijóo; i de l'altra, amb la ponent de l'informe sobre el futur de la política de cooperació territorial del Parlament Europeu, Marie-Thérèse Sanchez-Schmid. Amddós encontres s'emmarquen en la participació de l'Euroregió en la revisió de la legislació de les AECT.

Per aquesta edició dels Open Days, Brussel·les ha acollit més de 100 conferencies i col·loquis al voltant de l'adaptació de les regions i de les ciutats als objectius de l'Estratègia Europa 2020, per mitjà de la millora de la competitivitat, la cooperació i la cohesió de totes les regions de la Unió Europea.